Dit document is bedoeld voor werkgevers die al een loonheffingennummer hebben maar die voor het eerst werknemers in dienst nemen die verzekerd zijn voor de werknemersverzekeringen. Als voorbeeld een BV waarvan tot nog toe alleen directeur-grootaandeelhouder (DGA) in loondienst was. Voor de nieuwe werknemers moeten nu premies werknemersverzekeringen aan de belastingdienst betaald worden.

De hoogte van deze premies is afhankelijk van de sector waarbij je als werkgever door de belastingdienst bent ingedeeld. Hiervoor moet je het volgende formulier gebruiken:   https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/themaoverstijgend/programmas_en_formulieren/melding_loonheffingen_afdrachtplicht_premies_werknemersverzekeringen

Binnen twee weken zal de belastingdienst je schriftelijk op de hoogte brengen van de vastgestelde sector en kun je deze vastleggen in Employes onder Instellingen - Salaris - Loon & Betalen.