Alle collecties
Declaraties
Verwerken van declaraties in de boekhouding
Verwerken van declaraties in de boekhouding

Een uitleg over hoe je de declaraties kunt verwerken in je boekhouding

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wanneer je gebruikt maakt van de mogelijkheden van declaraties binnen Employes, dan zullen deze nog wel verwerkt moeten worden in de boekhouding. Hieronder een uitleg hoe je dit kunt doen.

Welke declaraties worden verwerkt in journaalpost en welke niet?

  • Declaraties voor reiskosten worden verwerkt in de loonjournaalpost en zitten in het nettoloon van de werknemer

  • Declaraties van bonnetjes, worden níet verwerkt in de journaalpost en leveren losse betalingen op in het betaalbestand. Dit in verband met eventuele btw.

Automatisch exporteren naar de boekhouding

Maak je gebruik van Exact Online, Moneybird, Snelstart, Twinfield, e-Boekhouden of Visma eAccounting? Dan kun je na een verloning, de declaraties exporteren. De koppeling zorgt voor het volgende:

  • Voor elke werknemer, maakt Employes een crediteur aan

  • Voor elke uitbetaling maakt Employes een inkoopboeking

Omdat de declaraties als losse betaling worden verwerkt in een betaalbestand, kun je deze betaling direct wegboeken tegen de inkoopboeking. De meeste boekhoudpakketten doen dit automatisch.

De grootboekrekening die gebruikt wordt, is degene die gekoppeld is aan 'Onbelaste vergoedingen (intermediair)' in koppelingen.

Verwerken declaraties in boekhouding

Handmatig verwerken in boekhouding

Voor sommige boekhoudkoppelingen ondersteunen we helaas nog geen automatische export. We zijn er wel hard mee bezig om dit voor elk boekhoudpakket mogelijk te maken, maar soms zijn we hierin ook beperkt door de mogelijkheden van de API's van andere partijen.

Voor het verwerken van de bonnetjes in je boekhouding, kun je deze downloaden uit Employes en importeren in je boekhoudpakket. Binnenkort zal het ook mogelijk worden de declaraties naar Excel te exporteren.

Was dit een antwoord op uw vraag?