Alle collectiesVerloningenInvoer
Toevoegen van aanvullend geboorteverlof

Een uitleg over hoe het aanvullend geboorteverlof toe te voegen in een verloning.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het toevoegen van aanvullend geboorteverlof kan op de volgende manier worden gedaan.

Stap 1 - het inhouden van salaris in verband met het verlof

1. Ga naar 'Verloningen' en selecteer de gewenste maand.

2. Klik op 'Extra' bij de betreffende werknemer

3. Kies voor 'Toevoegen' en klik op 'Verlof'

4. Selecteer de categorie 'Aanvullend geboorteverlof'

5. Vul de begin- en einddatum in en pas eventueel de uren nog aan

Op de bovenstaande manier wordt 100% van het loon ingehouden over de uren waarover de werknemer het verlof opneemt.

Stap 2 - uitbetalen van een UWV-bijdrage (optioneel)

Als de UWV-bijdrage aan jou als werkgever wordt betaald, kun je dit op onderstaande manier verwerken.

1. Ga naar 'Verloningen' en selecteer de gewenste maand.

2. Klik op 'Extra' bij de betreffende werknemer

3. Kies voor 'Toevoegen' en klik op 'Meer opties'

4. Ga naar 'UWV-uitkeringen' en kies 'UWV bijdrage aanvullend geboorteverlof'

Vervolgens wordt automatisch 70% uitbetaald over de uren waarover aanvullend geboorteverlof is opgenomen.

* Als de UWV-uitkering rechtstreeks aan de werknemer wordt betaald vanuit het UWV kun je deze stap overslaan.