Bedrijf
Gebruikers
Instellen van de toegangsrechten van managers

Een uitleg over het instellen van de rechten van managers.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

In Employes is het mogelijk om managers toe te voegen met bepaalde rechten. Je kunt op twee vlakken de rechten bepalen, namelijk:

1. Tot welke onderdelen toegang is (verlof, declaraties etc.) -> via gebruikers

2. Tot welke werknemers toegang is -> via afdelingen

1. Beheren van de toegang tot de onderdelen

Je kunt als volgt de toegangsrechten tot bepaalde onderdelen beheren voor een manager:

• Klik op de naam van je bedrijf linksboven

• Klik op 'Gebruikers'

• Klik bij de betreffende gebruiken op de pencil en kies wijzig rol

Stel vervolgens de gewenste onderdelen in.

Let op; als je een nieuwe manager toevoegt, dan zul je eerst de gebruiker moeten toevoegen. Pas daarna kun je via de wijzigen-optie de toegang aanpassen.

2. Bepalen bij welke werknemergegevens de manager kan

Om te bepalen van welke werknemers de manager de gegevens kan inzien, kun je aangeven van welke afdelingen de gebruiker een manager is. Dit doe je als volgt:

• Ga naar 'Werknemers' via de sidebar

• Klik op het tabblad afdelingen

• Klik bij een betreffende afdeling op het pennetje en dan 'Afdeling wijzigen'

• Selecteer de juiste managers via 'Manager toevoegen'

Wenneer de manager nu inlogt, kan hij/zij de gegevens van de werknemers in de afdeling bekijken.

Heb je hier verdere vragen over, dan vernemen we het graag via [email protected] of de chat.

Veelgestelde vragen

Hoe stel ik in dat een manager geen salarisgegevens kan inzien van maar wel verlof kan goedkeuren?

Vink hiervoor de opties 'Werknemers' en 'Documenten' uit.

Welke werknemergegevens kan een manager bekijken?

Een manager heeft alleen toegang tot gegevens van werknemers van afdelingen waarvan ze manager zijn.