Bedrijf
Gebruikers
Gebruikersrollen in Employes

Welke gebruikersrollen zijn er in Employes en hoe zijn ze te gebruiken?

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Bij het toevoegen van een gebruiker in Employes, kun je kiezen wat voor rol de gebruiker krijgt. Je kunt hierbij kiezen uit de volgende soorten:

• Werkgever

• Manager

• Werknemer

• Accountant

Hieronder leggen we uit wat de permissies zijn van deze rollen.

Werkgeversrol

In de rol als werkgever heb je toegang tot alle gegevens van je werknemers en kun je ieder moment wijzigingen doorvoeren.

Je hebt ook als enige rol de mogelijkheid om anderen uit te nodigen als gebruiker. Hierbij kies je een rol die jij voor de gebruiker voor ogen hebt.

Managersrol

Je kunt een manager toevoegen aan een afdeling. In de rol van manager kun je verlofverzoeken van werknemers goedkeuren. Ook is het mogelijk om werknemers toe te voegen en te wijzigen onder het kopje 'werknemers'.

• Werknemergegevens bekijken van betreffende afdeling

• Werknemers toevoegen/wijzigen

• Verlof goedkeuren van werknemers

• Verzuim verwerken van werknemers

• Declaraties goedkeuren werknemers

De rol als manager is alleen te gebruiken wanneer je hebt gekozen voor het 'Salaris, HR & verlof-pakket'.

Werknemersrol

Een gebruiker met de rol werknemer kan het volgende:

• Bekijken en downloaden van documenten

• Je loonstroken inzien.

• Verlof aanvragen. Een werkgever of manager heeft de mogelijkheid om dit goed te keuren.

• Je ziek melden en de reden doorgeven. De werkgever of manager krijgen hiervan een bericht. Zodra je beter bent, kun je dit ook doorgeven!

• Declaraties indienen via je eigen account. Je hoeft alleen de bon bij te voegen via PDF of maak er direct een foto van. De werkgever of manager krijgt dan een e-mail met de declaratie om deze goed te keuren.

Een werknemer heeft geen toegang tot de salarisadministratie van het bedrijf maar alleen tot zijn eigen gegevens.

Bij het Salaris & HR pakket kun je als werkgever aangeven welke modules de werknemer wel of niet kan zien.

Accountantsrol

Als werkgever kun je gratis een accountant uitnodigen en hiermee toegang geven tot Employes.

Heb je binnen 1 administratie meerdere rollen? Dan kun je hier tussen schakelen. Dit doe je door in Employes links onderin op je naam te klikken.

Heb je meer uitleg of hulp nodig? Neem dan contact op via chat of [email protected].