Je kunt in Employes gebruik maken van de volgende gebruikersrollen:

• Werkgever
  • Manager
  • Werknemer
  • Accountant.

Rolverdeling

De rolverdeling wordt bepaalt door de werkgever. Deze heeft de mogelijkheid om een manager toe te kennen aan een afdeling en om een werknemer of accountant uit te nodigen voor gebruik van het systeem.

Ook is het mogelijk om nieuwe externe gebruikers in de administratie uit te nodigen voor een rol als werkgever of manager.

Indien je binnen 1 administratie meerdere rollen hebt, kun je hier tussen schakelen. Dit doe je door in Employes links onderin op je naam te klikken.

Rol: Werkgever

In de rol als werkgever heb je toegang tot alle gegevens van je werknemers en kan je ieder moment wijzigingen doorvoeren.

Je hebt ook als enige rol de mogelijkheid om anderen uit te nodigen als gebruiker. Hierbij kies je een rol die jij voor de gebruiker voor ogen hebt.

Rol: Manager

Je kunt een manager toevoegen aan een afdeling. In de rol als manager kan je verlofverzoeken van werknemers goedkeuren. Ook is het mogelijk om werknemers toe te voegen en te wijzigen onder het kopje 'werknemers'.

• Werknemergegevens bekijken van betreffende afdeling
  • Werknemers toevoegen/wijzigen
  • Verlof goedkeuren van werknemers

De rol als manager is alleen te gebruiken wanneer je hebt gekozen voor het 'Salaris, HR & verlof-pakket'.

Rol: Werknemer

Als werknemer kan je je loonstroken inzien. Ook is het mogelijk om via het portaal verlof aan te vragen als je een dag vrij wil nemen. In dat geval krijgt een werkgever of manager dan de mogelijkheid om dit goed te keuren.

Een werknemer heeft geen toegang tot de salarisadministratie van het bedrijf maar alleen tot zijn eigen gegevens.

Rol: Accountant

Als werkgever kan je gratis een accountant uitnodigen en hiermee toegang geven tot Employes.

Uitnodigen gebruiker

Je kunt een gebruiker uitnodigen door:

• Klik linksboven op je bedrijfsnaam
  • Ga naar gebruikers
  • Klik op gebruiker toevoegen

Hij/zij ontvangt vervolgens een email om toegang te krijgen tot Employes.