Je kunt in Employes gebruik maken van de volgende gebruikersrollen:

• Werkgever

• Manager

• Werknemer

• Accountant.

Rolverdeling

De rolverdeling wordt bepaalt door de werkgever. Deze heeft de mogelijkheid om een manager toe te kennen aan een afdeling en om een werknemer of accountant uit te nodigen voor gebruik van het systeem.

Ook is het mogelijk om nieuwe externe gebruikers in de administratie uit te nodigen voor een rol als werkgever of manager.

Heb je binnen 1 administratie meerdere rollen? Dan kun je hier tussen schakelen. Dit doe je door in Employes links onderin op je naam te klikken.

Rol: Werkgever

In de rol als werkgever heb je toegang tot alle gegevens van je werknemers en kun je ieder moment wijzigingen doorvoeren.

Je hebt ook als enige rol de mogelijkheid om anderen uit te nodigen als gebruiker. Hierbij kies je een rol die jij voor de gebruiker voor ogen hebt.

Rol: Manager

Je kunt een manager toevoegen aan een afdeling. In de rol van manager kun je verlofverzoeken van werknemers goedkeuren. Ook is het mogelijk om werknemers toe te voegen en te wijzigen onder het kopje 'werknemers'.

• Werknemergegevens bekijken van betreffende afdeling

• Werknemers toevoegen/wijzigen

• Verlof goedkeuren van werknemers

• Verzuim verwerken van werknemers

• Declaraties goedkeuren werknemers

De rol als manager is alleen te gebruiken wanneer je hebt gekozen voor het 'Salaris, HR & verlof-pakket'.

Rol: Werknemer

Als werknemer kun je:

• Je loonstroken inzien.

• Verlof aanvragen. Een werkgever of manager heeft de mogelijkheid om dit goed te keuren.

• Je ziek melden en de reden doorgeven. De werkgever of manager krijgen hiervan een bericht.

• Declaraties indienen via je eigen account. Je hoeft alleen de bon bij te voegen via PDF of maak er direct een foto van. De werkgever of manager krijgt dan een e-mail met de declaratie om deze goed te keuren.

Een werknemer heeft geen toegang tot de salarisadministratie van het bedrijf maar alleen tot zijn eigen gegevens.

Bij het Salaris&HR pakket kun je als werkgever aangeven welke modules de werknemer wel of niet kan zien.

Rol: Accountant

Als werkgever kun je gratis een accountant uitnodigen en hiermee toegang geven tot Employes.

Uitnodigen gebruiker

Je kunt een gebruiker uitnodigen door:

• Klik linksboven op je bedrijfsnaam

• Ga naar gebruikers

• Klik op gebruiker toevoegen

Hij/zij ontvangt vervolgens een email om toegang te krijgen tot Employes.