Naar de hoofdinhoud
Alle collectiesWerknemersPersoonsgegevens
Bekijken en wijzigen van het personeelsnummer
Bekijken en wijzigen van het personeelsnummer

Uitleg over het bekijken en wijzigen van het personeelsnummer

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Iedere werknemer die je invoert in Employes, krijgt automatisch een personeelsnummer toegekend. Dit nummer is uniek en opvolgend. Je kunt het nummer bekijken onder de persoonlijke gegevens van de persoon.

Het personeelsnummer is sinds 1 mei 2023 beschikbaar in Employes. Daarom zullen alle werknemers die daarvoor zijn ingevoerd, geen personeelsnummer hebben. Je kunt voor deze werknemers alsnog zelf het personeelsnummer instellen.

Veelgestelde vragen

Kan ik het personeelsnummer zelf aanpassen?

Het is mogelijk om een werknemer zelf een nummer toe te kennen. Klik hiervoor op het pennetje bij de persoonlijke gegevens van de werknemer en wijzig het personeelsnummer. Wanneer je een hoger nummer instelt, zal voor een nieuwe werknemer die je daarna invoert automatisch een doortelling plaatsvinden.

Kan ik een overzicht bekijken van alle personeelsnummers?

Ja, dit is mogelijk door een export te maken vanuit het werknemersoverzicht. Je gaat hiervoor naar werknemers en kies rechtsonder voor 'exporteren'.

Waarvoor wordt het personeelsnummer verder gebruikt in Employes?

Het personeelsnummer wordt onder andere meegestuurd in de loonaangifte bij de Belastingdienst.


Het personeelsnummer is niet zichtbaar op de loonstrook, hoe kan dat?

Voor verloningen die je hebt uitgevoerd vóórdat het personeelsnummer bekend was, staat er geen personeelsnummer op de loonstrook. De reden hiervoor is dat het personeelsnummer ook gecommuniceerd wordt naar de Belastingdienst. In de eerst volgende verloning, zal het personeelsnummer verschijnen. Als je een onafgeronde verloning hebt, kun je die eventueel verwijderen en opnieuw aanmaken. Dan worden de personeelsnummers wel zichtbaar.

Heb je nog andere vragen? We vernemen het graag via de chat of [email protected].

Was dit een antwoord op uw vraag?