Als je werknemer voor een langere tijd minder gaat werken, bijvoorbeeld in verband met ouderschapsverlof, dan kun je in Employes een vast aantal uren per week in mindering brengen op het salaris. Dit doe je als volgt:

1. Ga naar het overzicht van de werknemers

2. Ga naar de 'Werknemerdetails' door op een naam te klikken

3. Ga naar het tabblad 'Toeslagen en vergoedingen'

4. Klik op de knop 'Vergoeding toevoegen'

5. Kies voor de categorie 'Overige inhoudingen'

6. Kies voor 'Onbetaald verlof' of 'Ouderschapsverlof'

7. Voer het aantal uur per week in.

In de verloning zal nu een bruto inhouding op het salaris worden toegevoegd. Omdat de werknemer minder werkt, zal ook de opbouw van het vakantiegeld en de vakantie-uren lager zijn.