Toevoegen reiskosten per dag

Voor alle werknemers die een vast bedrag per dag vergoed krijgen

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wil je een werknemer reiskosten vergoeden, maar weet je nog niet hoeveel dagen in de maand een werknemer zal gaan reizen? Dan kies je voor deze optie. Dit is bijvoorbeeld bij oproepkrachten of wanneer een werknemer afwisselend thuis en op kantoor werkt.

Als een werknemer elke maand recht heeft op reiskosten, dan kun je er voor kiezen om dit als vast gegeven bij de werknemer in de Verloning terug te laten komen. Maar je kunt dit ook in de Verloning zelf nog toevoegen.

In beide gevallen moet het juiste aantal dagen in de Verloning ingevuld worden.

Vaste vergoeding

 1. Ga via 'Werknemers' naar 'Werknemers'

 2. Klik op het tabblad 'Toeslagen & Vergoedingen' en dan op 'Vergoeding toevoegen'

 3. Kies voor 'Reiskosten' en dan 'Reiskosten per dag'

 4. Vul hier de startdatum in, de afstand per dag (heen en terug) en het bedrag per km (let op! Alles boven €0,23 (2024) is belastbaar loon).

 5. Vul als dagen altijd 0 in, zodat als de werknemer niet of minder reist, deze niet te veel aan reiskosten ontvangt. Ga verder met stap 5 van "Variabele vergoeding"

Variabele vergoeding

 1. Ga via 'Verloning' naar de maand die je wilt verlonen

 2. Klik bij de werknemer op 'Extra' en dan op 'Toevoegen'

 3. Kies voor 'Meer opties' dan voor 'Reiskosten' en selecteer dan 'Reiskosten per dag'

 4. Vul hier de startdatum in, de afstand per dag (heen en terug) en het bedrag per km (let op! Alles boven €0,23 is belastbaar loon in 2024).

 5. Vul hier het aantal dagen in. Er verschijnt nu een nieuwe regel. Hier kun je het aantal dagen nog aanpassen. Voor de "Vaste vergoeding" kun je hier ook de dagen aanpassen van 0 naar de gereisde dagen.

Bovenmatige reiskosten

Tot €0,23 (2024) per kilometer zijn reiskosten vrijgesteld loon en mag je deze onbelast vergoeden. Alles boven de €0,23 per kilometer (2024) is belast loon. Employes maakt deze berekening automatisch voor je. De bruto reiskosten komen dan apart op de loonstrook.

Voorbeeld: Je vergoedt de werknemer €0,30 per kilometer. Stel hij reist 50 kilometer per dag en deze maand 13 dagen. Dan is de vergoeding:

 1. Netto €0,23 x 50 x 13 = €149.50

 2. Bruto €0,07 x 50 x 13 = €45,50

De werknemer betaald dan over €45,50 belasting.

Was dit een antwoord op uw vraag?