Alle collecties
Documenten
Templates
Beheren en aanmaken van templates (voor o.a. contracten)
Beheren en aanmaken van templates (voor o.a. contracten)
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In Employes bieden we de mogelijkheid om standaard templates toe te voegen voor overeenkomsten. Wanneer je deze eenmaal hebt toegevoegd in je administratie, dan kun je daarna heel snel nieuwe contracten maken als je bijvoorbeeld een nieuwe werknemer aangenomen hebt of iemand een contractverlening wilt aanbieden. Hieronder leggen we uit hoe je de standaard inrichting doet.

Toevoegen van templates in je administratie

Doorloop de volgende stappen om een standaard template toe te voegen:

  1. Ga naar hoofdnavigatie (zijbalk) --> 'Documenten'

  2. Ga naar het tabblad 'Templates'

  3. Klik op de knop 'Template toevoegen'

Hier selecteer je uit de lijst aan de linkerkant de gewenste template. Je kunt op het oogje klikken bij een template om een preview te bekijken. Vervolgens klik je weer op 'Template toevoegen' om de template aan je administratie toe te voegen.

Aanpassen van de template

Je kunt de template vervolgens zelf aanpassen naar je wensen. Je kunt de tekst aanpassen en hierbij gebruiken maken van tags die automatisch worden gevuld als je de template gaat gebruiken. Hierbij een link naar de beschikbare tags voor templates.

Zodra je de template naar wens hebt aangepast, klik je onderin op 'Template wijzigen' om het op te slaan.

Gebruiken van de template

In het volgende artikel lees je hoe een een contract aanmaakt op basis van de template: document aanmaken met een template.

Hopelijk geeft dit een goede beschrijving van hoe je templates toevoegt in je administratie. Mochten er verder vragen over zijn, neem dan gerust contact op.

Verdere tips

  • Wanneer je een tekst kopieert vanuit bijvoorbeeld Word, let er dan op dat je de tekst in de editor plakt met rechtermuisknop 'Plakken en pas stijl aan'. Zo gaat er geen verborgen opmaak vanuit Word mee in de template.

  • Het is ook mogelijk om je logo toe te voegen, klik hiervoor op het afbeeldingsicoontje in de balk bovenin de template.

Veelgestelde vragen

Is het mogelijk om het lettertype in de template aan te passen?

Dit is momenteel helaas niet mogelijk. We vernemen wel vaker feedback omtrent het aanpassen van de template, dus we zullen hier mogelijk op termijn wel iets in gaan voorzien.

Kan ik ook een achtergrond of andere styling toevoegen?

Het is mogelijk om de HTML van de template aan te passen, hiervoor kies je het symbool <> in de editor. Het toevoegen van een achtergrond is helaas nog niet mogelijk.

Was dit een antwoord op uw vraag?