Dienstverband
Wijzigen van de loonheffingskorting
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wanneer je werknemer aangeeft om de loonheffingskorting wel of niet meer toe te passen, dan kun je dit eenvoudig aanpassen. Een reden om de loonheffingskorting bijvoorbeeld uit te schakelen, is wanneer je werknemer een tweede baan ernaast heeft gekregen.

Het wijzigen kan alleen per de eerste van een maand (tot uiterlijk de vorige kalendermaand). Je wijzigt het als volgt:

1. Ga naar 'Werknemers' en selecteer de werknemer

2. Ga naar het tabblad 'Dienstverband'

3. Klik bij 'Details' op het pennetje

4. Kies voor 'Wijzig loonheffingskorting'

5. Selecteer hier de nieuwe ingangsdatum en of de loonheffingskorting toegepast moet worden of niet.

De loonheffingskorting zal nu juist worden toegepast in de verloning vanaf de datum die je hebt aangegeven. Het is nog wel belangrijk dat je de werknemer een nieuwe loonbelasting verklaring laat ondertekenen. Deze kun je downloaden nadat je wijziging hebt opgeslagen.

Let op: laat je werknemer een nieuwe loonbelastingverklaring ondertekenen na het wijzigen van de loonheffingskorting. Je kunt hiervoor gebruik maken van digitaal onderteken in Employes.

Heb je hier verder vragen over? Dan horen we het graag!