Het kan zijn dat de werknemer de loonheffingskorting niet meer wil toepassen. Bijvoorbeeld als de werknemer eerst twee werkgevers had of de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt.

Let op! Voor het wijzigen dient de werknemer opnieuw het Loonbelasting formulier in te vullen met de nieuwe data. In Employes kun je dit document bij Werknemers - Werknemers - Documenten uploaden, zodat deze is vastgelegd in de administratie.

Wijzigen kan alleen per de eerste van de maand en in een maand die nog niet verloond is:

1. Ga via 'Werknemers' naar 'Werknemers' en het tabblad 'Dienstverband'

2. Klik bij 'Details' op het pennetje

3. Kies voor 'Wijzig loonheffingskorting'

4. Selecteer hier de nieuwe ingangsdatum en of de loonheffingskorting toegepast moet worden of niet: