In sommige gevallen kan het voorkomen dat er sprake is van loonbeslag en dat je als werkgever een bedrag op de loonstrook moet inhouden. Er zijn twee opties:

1. Als er eenmalig iets ingehouden moet worden, voeg je het toe in de verloning zelf

2. Als er maandelijks een bedrag ingehouden moet worden, voeg je het bij de werknemer toe

Eenmalig loonbeslag inhouden

1. Ga naar 'Verloningen' en selecteer de gewenste maand

2. Klik bij de werknemer op details

3. Klik op toevoegen en kies voor '+ meer opties'

4. Kies 'Overige inhoudingen'

5. Selecteer 'Netto inhouding'

6. Vul het bedrag in dat je wilt inhouden (evt. hernoem je de regeling naar loonbeslag)

Maandelijks terugkerend loonbeslag inhouden

1. Ga naar 'Werknemers' en selecteer de gewenste werknemer

2. Ga naar 'Regelingen'

3. Klik op toevoegen en kies voor '+ meer opties'

4. Kies 'Overige inhoudingen'

5. Selecteer 'Netto inhouding'

6. Vul het bedrag in dat je wilt inhouden (evt. hernoem je de regeling naar loonbeslag)

Let op, voer geen negatief bedrag in. Je dient gewoon de inhouding in te vullen zonder min-teken. Het bedrag zal nu worden ingehouden op de uitbetaling aan de werknemer.