Verloningen
Toevoegen van een voorschot

Een uitleg hoe je een voorschot toevoegt

Meer dan een week geleden bijgewerkt

In sommige gevallen kan het voorkomen dat je een werknemer een voorschot hebt uitbetaald op het loon. Je kan dit op twee manieren verwerken:

1. Als er eenmalig een voorschot ingehouden moet worden, voeg je de mutatie toe in de verloning zelf.

2. Als er maandelijks een voorschot ingehouden moet worden, voeg je het bij de werknemer toe.

Eenmalig een voorschot inhouden

1. Ga naar 'Verloningen' en selecteer de gewenste maand

2. Klik bij de werknemer op details

3. Klik op toevoegen en kies voor 'Voorschot op loon'

4. Vul het bedrag in welke ingehouden moeten worden op het loon

Maandelijks terugkerend loonbeslag inhouden

1. Ga naar 'Werknemers' en selecteer de gewenste werknemer

2. Ga naar 'Regelingen'

3. Klik op toevoegen en kies voor '+ meer opties'

4. Kies 'Overige inhoudingen'

5. Selecteer 'Netto inhouding'

6. Vul het bedrag in dat je wilt inhouden (evt. hernoem je de regeling naar voorschot)

Let op, voer geen negatief bedrag in. Je dient gewoon de inhouding in te vullen zonder min-teken. Het bedrag zal nu worden ingehouden op de uitbetaling aan de werknemer.