Werkdagen

Introductie van werkdagen

Meer dan een week geleden bijgewerkt

In onze voortdurende inspanningen om de verloning-functionaliteit van onze software te verbeteren, introduceren we nu: 'werkdagen'. Dit is een belangrijke stap in onze voorbereiding op de aanstaande regelgeving omtrent het minimumloon in 2024, en dient tevens als technische basis voor meer complexe arbeidspatronen.

Wat vul ik in?

Je klikt de bolletjes aan van de dagen die de werknemer werkt. Dus is de werknemer op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag aan het werk, dan klik je deze bolletjes aan. Je kunt alle dagen selecteren, maar houd wel rekening met de Arbeidstijdenwet.

Voor nu rekent het systeem gemiddelde uren per dag uit. Je kunt dit (nog) niet zelf invullen.

Bijvoorbeeld Marijn werkt 34 over 5 dagen. Dan is het gemiddelde aantal uren per dag 6,8. Ook al werkt Marijn misschien de een dag 6 uur en vier dagen 7 uur.

Waar vul ik werkdagen in?

Nieuwe werknemer toevoegen: voor meer details zie: https://support.employes.nl/nl/articles/5587788-nieuwe-werknemer-toevoegen

Belang voor Minimumloon

Vanaf 2024 zal deze informatie essentieel zijn om te voldoen aan de nieuwe regelgeving omtrent het minimumloon. Het nauwkeurig vastleggen van de werkdagen zal helpen bij het berekenen van het juiste loon conform de wettelijke normen.

Toekomstige Ontwikkelingen

Dit is een eerste stap richting geavanceerdere definities van werkpatronen. In de toekomst zullen we functionaliteiten toevoegen die nog complexere werkroosters kunnen accommoderen.

Wij moedigen alle gebruikers aan om deze nieuwe functionaliteit te verkennen en te beginnen met het bijwerken van de dienstverbanden met de specifieke werkdagen.

Voor vragen of ondersteuning bij het gebruik van deze nieuwe functie, staat ons supportteam altijd voor u klaar.