e-Boekhouden.nl koppeling instellen

Instructie om je e-Boekhouden.nl koppeling in te stellen.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Bespaar tijd door een koppeling met je boekhoudprogramma in te stellen. Hierdoor kun je elke maand maand automatisch de journaalpost in je boekhouding laten verwerken.

Voorbereiding

Zorg er allereerst voor dat alle grootboekrekeningen uit Employes ook in je e-Boekhouden.nl administratie aanwezig zijn. De toe te voegen grootboekrekeningen vind je in Employes onder 'Instellingen' en dan 'Grootboekrekeningen'.

Controleer of er een Memoriaal rekening aanwezig is. Hieronder vindt je een voorbeeld. De code en omschrijving mogen afwijken, de categorie dient Balans te zijn.

Zoek de benodigde inlogcodes in E-boekhouden:  Nadat je bent ingelogd bij e-Boekhouden navigeer je naar Beheer > Instellingen > Koppelingen > API/SOAP
Dit zou het volgende scherm moeten tonen:

Koppeling instellen

• Ga in Employes naar 'Koppelingen'

• Kies voor 'e-Boekhouden.nl' en klik op 'Installeer'

• Voer de inlogcodes in en klik op 'Autoriseren'

• Kies de grootboekrekening 'Memoriaal' en klik op 'Bevestigen'

• Kies nu per grootboekrekening de juiste categorie uit e-Boekhouden.nl en klik op 'Bevestigen'

• Kies of je per kostenplaats wilt exporteren en klik op 'Bevestigen'

• Kies nu de verschillende BTW-codes en klik nogmaals op 'Bevestigen'

Als het goed is, heb je de koppeling goed kunnen instellen. Na elke verloning kun je de journaalposten nu exporteren. Deze worden automatisch toegevoegd in 'e-Boekhouden.nl'.

Lukt het koppelen niet?

Als je gebruikersnaam een koppelteken '&' bevat zal het koppelen mislukken. Om dit op te lossen, kun je je gebruikersnaam bij e-Boekhouden.nl wijzigen.