Exact Online koppeling instellen

Instructie om je Exact Online koppeling in te stellen.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Bespaar tijd door een koppeling met je boekhoudprogramma in te stellen. Hierdoor kun je elke maand maand automatisch de journaalpost in je boekhouding importeren.
ā€‹
ā€‹Tip: zorg er allereerst voor dat alle grootboekrekeningen uit Employes ook in je Exact online administratie aanwezig zijn. De toe te voegen grootboekrekeningen vind je in Employes onder 'Instellingen' en dan 'Boekhouding'.

Koppeling instellen

1. Ga in Employes naar 'Koppelingen'

2. Kies voor 'Exact Online' en klik op 'Koppel nu'

3. Klik op 'Autoriseer employes'

4. Vervolgens wordt je verwezen naar een inlogscherm van Exact Online. Voer hier je gegevens in.

5. Je krijgt nu de melding dat de authorisatie is gelukt en je kunt dit venster sluiten

6. Klik op 'volgende'

7. Kies de juiste naam van je Exact Online administratie en klik op 'Volgende'

8. Kies het juiste memoriaal en klik op 'Volgende'

9. Kies nu per grootboekrekening de juiste categorie uit Exact Online en klik op 'Opslaan'

Als het goed is, heb je de koppeling goed kunnen instellen. Je kunt nu na een verloning de journaalpost exporteren.

Veel voorkomende fouten bij exporteren declaraties

Mocht het niet lukken om declaraties te exporteren, controleer dan achtereenvolgens de volgende instellingen:

Dagboek met code '60'

Ga in Exact Online naar stamgegevens en dan dagboeken. Controleer of er een dagboek met de code '60' aanwezig is.

Betalingsconditie (Inkoop)

Ga in Exact Online naar instellingen en controleer onder het tabblad financieel of er een betalingsconditie aanwezig is. Zo niet, stel deze dan standaard in.

BTW-codes btw inclusief

Verschijnen er geen btw-codes bij het koppelen? Zorg er dan voor dat er in Exact Online btw codes aanwezig zijn inclusief btw.

Geen toegang tot administratie
Controleer je machtigingen in Exact:

• Klik op je naam rechtsboven

• Klik op Mijn Exact Online rechtsboven

• Ga naar beveiligingscentrum

• Scroll naar beneden naar machtigingen voor mijn apps

• Klik op Employes

• Controleer daar of er toegang is tot de administratie, als dat niet het geval is, kies je 'Administraties beheren' en voeg je de gewenste administraties toe.

Stuur eventueel een schermafbeelding naar [email protected] om het te laten controleren door ons.