Snelstart koppeling instellen

Instructie om je Snelstart koppeling in te stellen.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Bespaar tijd door een koppeling met je boekhoudprogramma in te stellen. Hierdoor kun je elke maand maand automatisch de journaalpost in je boekhouding laten verwerken. Hieronder staat uitgelegd hoe je de koppeling instelt.

Tip: zorg er eerst voor dat alle grootboekrekeningen uit Employes ook in je boekhouding aanwezig zijn. De toe te voegen grootboekrekeningen vind je in Employes onder 'Instellingen' en dan 'Boekhouding'.

Koppeling instellen

1. Ga naar koppelingen

2. Kies voor Snelstart

3. Klik op Koppelen

4. Voer de API-sleutel van Snelstart in.

Voor de API-sleutel log je in bij Snelstart en ga je naar koppelingen. Daar zoek je Employes op en maak je een sleutel aan.

Koppel een memoriaal

In deze stap selecteer je het dagboek waarop de boekingen worden gedaan. Doorgaans heet deze 'tussenrekening memoriaal' maar je kunt bijvoorbeeld ook 'lonen' selecteren.

Koppel de grootboekrekeningen

Voor iedere grootboekrekening in Employes, selecteer je de juiste grootboekrekening uit Snelstart.

Na het doorlopen van deze stappen, heb je een koppeling ingesteld en kun je na het doen van een verloning, de journaalpost exporteren.

Veel voorkomende fouten

Het exporteren van declaraties lukt niet

Wanneer het exporteren van declaraties niet lukt, dan kan dit komen doordat de grootboekrekening die gekoppeld is aan 'Onbelaste vergoedingen (intermediair)' een onjuiste btw-code heeft. Je kunt dit als volgt oplossen:

• Log in bij Snelstart

• Ga naar grootboekrekeningen

• Zoek de betreffende grootboekrekening op

• Zorg ervoor dat bij btw ingesteld staat 'Inkopen alle btw tarieven'